Tõde on kusagil olemas...

teisipäev, 16. september 2014

A tale of two testers - Avasõna

00:01 Posted by Ardi Türk No comments

Kuna see blogi hakkab kirjeldama üht teekonda siis raamatute eeskuju järgi oleks kohane kirja panna ka meie avasõna. Me teema on küll teada, kuid sisu on veel lahti hargnemata. Võib öelda, et alles koostame mustandit kuna selguseta on isegi, et kas sellest hakkab saama seikluslugu või tragöödia.

Siiski julgelt võib väita, et loo peategelasteks on 2 ambitsioonikat noort testijat:


"Miks ning mida me täpsemalt siis teeme?"

Arvatavasti soovite kõigepealt sellele küsimusele vastust. Loeksin kõige aluseks tahet teha midagi teistmoodi ning teostada midagi olulist. Me ei soovi arendada ainult häid projekte, me soovime oma valdkonda parandada ning olla osa millegi suure ning suurepärase kujundamisest. Siin tasuks rõhutada, et me ei otsi siit endale kuulsust ja au vaid pigem soov luua kõigile parem valdkond, mille suund ning edu ei oleks juhitud ühe või väikse grupi inimeste poolt. Soovime, et see valdkond oleks avatud ning julgustaks igaüht panustama selle arengusse ning saavutama oma maksimaalne potsentsiaal. Kõlab muinasjutulise utoopiana, kuid seame sihid võimalikult kõrgele ning üritame sellele nii lähedale jõuda kui võimalik.

Neile,kes pikka juttu lugeda ei viitsi siis me suurimad eesmärgid lühidalt:
  1. Aidata luua Eestis kõigile avatud tihe kvaliteedi kommuun.
  2. Leida mooduseid parandada testijate õppimisprotsessi ning arenemisvõimalusi ja julgustada inimesi neid kasutama.
Mõlema eesmärgiga oleme juba väiksemal skaalal eksperimenteerinud ning nüüd üritaks õpitut ka suuremas skoobis rakendada.

"Miks te arvate, et teil on midagi sellist võimalik korda saata?"
Vastus on tegelikult lihtne - Miks mitte? Vähesed on neid eesmärke üritanud ning veel vähematel on miskit õnnestunud saavutada, kuid me plaanime teiste vigadest õppida ning panna kokku uudne lahendus ning miks ei pruugi see olla sobiv kooslus valdkonna edasi viimiseks. Olles juba mõnda aega kvaliteedi maailma sees olnud, näen, et on vähe inimesi kellel on motivatsiooni ja tahet mõelda suurelt ning veel vähem neid, kes üritavad reaalselt midagi teoks teha. Me valdkonnas on viimasel ajal puudu innovatsioonist ning visioonist ja me üritame teha oma parima, et panustada selle muutmiseks.

"Mis siis edasi?"
Kuna raske on parandada midagi, mille sisu sa veel piisavalt hästi ei mõista siis esimene faas saab olema Eesti testimisvaldkonna hetkeseisu kaardistamine ning tõlgendamine. Järgmistes postitustes hakkame lahti seletama oma plaane ning mõttekäiku ning tegemisi me eesmärkide saavutamiseks. Selle raames oleme hakanud ühendusi looma eri firmade testijatega ning tegema nendega kokkusaamisi ning soovides neid ka teiega jagada alustasime taskuhäälingu nurgaga oma blogis, kust võite leida kõik me tähtsamad vestlused ootamas teie klikke ja plaanime neid regulaarselt lisada.

0 kommentaari:

Postita kommentaar