Tõde on kusagil olemas...

esmaspäev, 24. november 2014

Taskuhääling SoQ-i Puhudes, episood 5: Oliver Vilson

17:07 Posted by Ardi Türk 1 comment
"Minu töö on töödelda tarkvaraproduktide kohta saadavat informatsiooni erineval moel; eriti sellisel moel, mille peale need, kes seda infot kokku panid, ei ole mõelnud. Ja selle info põhjal tehtud tegevuste tulemusi edastada projektijuhtidele."

Oliver Vilson
Oliver töötab hetkel juhina ettevõttes Celeg Hannas, mis pakub tarkvara testimise teenuseid. Ettevõte on asutatud pea viis aastat tagasi ja paikneb Tartus kurikuulsa Zavoodi külje all.

Testimisega on Oliver tegelenud umbes 7 aastat ning selle aja jooksul on ta mitte ainult oma testimisettevõtte loonud vaid kaasasutanud rahvusvahelise testimisühingu “International Society for Software Testing”, õpetanud Tartu Ülikoolis, kõnelenud konverentsidel, kuid mis peamine - panustanud suurelt Eesti testimiskommuuni ja -maastiku ülesehitamisele.

Oliveri iseloomustab hästi järgnev tema poolt öeldu: “Testimine tuleb seksikaks teha!”

Kuna oleme hingelt testijad, siis katsetame seekord uue meediumiga ja püüame aru saada, kas tasulised taskuhäälingu majutusteenused on paremad, kui näiteks YouTube.

Head nautimist ja ootame igasugust tagasisidet selle kohta, mis kuulamismugavuselt muutunud on.
Muide, episood Oliveriga on helikvaliteedilt meie seni parim. (Puhastada aitas taaskord Aimar Toomla.)



Arutame tänases episoodis muuhulgas Oliveriga selle üle, mis toob inimesed testimise juurde. Püüame aru saada, mis vahe on QA-l ja testimisel ning sellest, mis on testimise ja QA suurim probleem.
Taskuhäälingu teises osas toimub tuline arutelu testimiskommuuni arendamise teemal ja saame väga häid viiteid muljetavaldavatele, kuid vähemtuntud testijatele.

Taskuhäälingu märkmed

  • Mis võiks olla testija eesmärk ja definitsioon?
  • Mis vahe on QA-l ja testimisel?
  • Mis on testimise ja QA suurim probleem?
  • Sokraatiline õppemetoodika
  • Kes Oliveri mõjutanud on?
  • Kas kirg tuleb enne tööd või pärast?
  • Mis toob inimesi testimise juurde?
  • Mis Eesti testimiskommuuni arendamise alal toimub ja kas toimub piisavalt?

Valik viiteid

Vähem tuntud, kuid muljetavaldavad testijad, kellele Oliver viitab



Anna meile lahkelt teada, millest sa hea meelega rohkem kuuleksid ja millise küsimuse või teema võiksime järgmise intervjueeritavaga luubi alla võtta?


1 kommentaar:

  1. Siiamani kõige parim taskuhääling.

    Tahaks kuulda rohkem argumenteeritud debatte (nagu antud juhul), mitte monolooge.

    Mina arvan, et eesmärk ei ole üldse oluline (see on isegi mingi isiklik asi). Nt paljud geniaalsed kunstiteosed olid tehtud tellimisel lihtsalt selleks, et saada raha. Fakt, et eesmärgiks oli lihtsalt palk ei tee Bachi, Mozarti, Beetchoveni teoseid kehvemaks. Olulisem on lõpptulemus. Ma isegi ütleks, et tänapäeval kõige tõenäolisem on see, et suurem panust testimise kommuunisse teeb mingi ärimees, kes korraldab mingi vahva konverentsi või üritusi ainult selleks, et teenida raha - ja see ei ole üldse halb (ega hea - see on neutraalne).

    Meeldis veel mõtte, et uudishimu tegelikult ei ole ka oluline - küsimuste küsimine on õpitav asi. Arvan ka niimoodi, aga siiamani kohtusin ainult vastaspoolseid väideid.

    VastaKustuta